Το σενάριο της ομαδικής αυτοκτονίας είναι το επικρατέστερο σύμφωνα με την αστυνομία στο Μοντρέ της Ελβετίας, που ερευνά τον μυστηριώδη θάνατο τεσσάρων μελών οικογένειας Γάλλων στις 24 Μαρτίου.
Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έπεσαν από ένα μπαλκόνι στον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στην ελβετική πόλη για να καταλήξουν ακριβώς μπροστά από την είσοδο καζίνο. Μια βουτιά θανάτου από ύψος 20 μέτρων, από την οποία μόνον ένα 15χρονο αγόρι επέζησε και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα πέντε μέλη αυτής της γαλλικής οικογένειας πήδηξαν το ένα μετά το άλλο, τα ξημερώματα, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Η μητέρα και η 41χρονη δίδυμη αδερφή της, ο 40χρονος πατέρας, το 15χρονο αγόρι και το 8χρονο κορίτσι. Στο μπαλκόνι βρέθηκε μια σκάλα, ενώ δεν ακούστηκαν κραυγές ή ήχοι πάλης.
Ο κορωνοϊός και οι θεωρίες συνωμοσίας
Η αστυνομία στο ελβετικό καντόνι του Vaud απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλου προσώπου στους μυστηριώδεις θανάτους. «Η έρευνα για την τραγωδία που συνέβη στο Μοντρέ δείχνει ότι όλα τα θύματα πήδηξαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι. Εκεί βρέθηκε μια σκάλα, αλλά κανένα ίχνος πάλης. Μετά από πέντε μέρες ερευνών ο εισαγγελέας και ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην πιθανότητα της ομαδικής αυτοκτονίας», επεσήμανε.
Τι ακριβώς ώθησε τα μέλη της οικογένειας να πηδήξουν στο κενό παραμένει άγνωστο, αλλά σύμφωνα με τις ελβετικές Αρχές ζούσαν αποκομμένοι από την αστυνομία. «Από την έναρξη της πανδημίας η οικογένεια έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης», ανέφερε η αστυνομία.
Η οικογένεια είχε δημιουργήσει «ένα εντυπωσιακό απόθεμα τροφίμιων όλων των οδών, πολύ καλά τακτοποιημένο, που κάλυπτε τα περισσότερα δωμάτια του διαμερίσματος και τα οποία θα τους επέτρεπαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη κρίση. Ζούσαν με εικονική αυτάρκεια, αποκομμένοι από την κοινωνία. Μόνον η δίδυμη αδελφή της μητέρας εργαζόταν εκτός οικίας», ανέφερε η ανακοίνωση.
Πρόσθεσε δε ότι η μητέρα και το οκτάχρονο κορίτσι δεν είχαν δηλωθεί στις τοπικές Αρχές και το μόνο που ήταν καταγεγραμμένο ήταν η αναχώρησή τους από το Μαρόκο τον Απρίλιο του 2016. «Η οικογένεια ζούσε απομονωμένη και πρέπει να φοβόντουσαν ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να επέμβουν στον τρόπο ζωής τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Συγκάτοικος στην ίδια πολυκατοικία στο Μοντρέ ο Ιμπραχίμα Μπανγκούρα αδυνατεί να πιστέψει αυτό που συνέβη, τι μπορεί να ώθησε μια ολόκληρη οικογένεια στο απονενοημένο διάβημα. «Είναι παράλογο, δεν καταλαβαίνω», επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. «Είναι τρελό να συμβαίνει σε τέτοιους ανθρώπους. »