Εκλογές στον Καναδά, κέρδισε ο φιλελεύθερος Μαρκ Κάρνεϊ: «Η παλιά σχέση με τις ΗΠΑ τελείωσε -Μας πρόδωσαν», λέει - iefimerida.gr

Εκλογές στον Καναδά, κέρδισε ο φιλελεύθερος Μαρκ Κάρνεϊ: «Η παλιά σχέση με τις ΗΠΑ τελείωσε -Μας πρόδωσαν», λέει

πρωθυπουργός Καναδά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Κάρνεϊ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ την αμερικανική «προδοσία», στην ομιλία της νίκης που εκφώνησε ενώπιον οπαδών του στην Οτάβα.

«Η παλιά σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες τελείωσε» επειδή «ο πρόεδρος Τραμπ επιχειρεί να μας καταβάλει ώστε να μας έχει στη διάθεσή του», δήλωσε επίσης, καλώντας τη χώρα σε ενότητα για τους «δύσκολους επόμενους μήνες που θα απαιτήσουν θυσίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος του Καναδά Πιέρ Πουαλιέβρ, ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του, υποσχέθηκε να εργασθεί μαζί με τον φιλελεύθερο πρωθυπουργό Κάρνεϊ για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του Καναδά έναντι των επιθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι συντηρητικοί θα εργασθούν μαζί με τον πρωθυπουργό και όλα τα κόμματα για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Καναδά και να επιτύχουν μια νέα εμπορική συμφωνία, η οποία θα αφήσει πίσω μας τους τελωνειακούς δασμούς προστατεύοντας παράλληλα την κυριαρχία μας», δήλωσε ο Πιέρ Πουαλιέβρ απευθυνόμενος σε οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί στην Οτάβα για την εκλογική βραδιά.

Απομακρύνεται το σενάριο κυβέρνησης πλειοψηφίας

Οι Φιλελεύθεροι του καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ διατήρησαν την εξουσία στις χθεσινές εκλογές, όμως φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας, κάτι που ήθελε ο Κάρνεϊ ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερα τους δασμούς με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Φιλελεύθεροι προηγούνται ή έχουν κερδίσει σε 167 εκλογικές περιφέρειες (έδρες) και ακολουθούν οι Συντηρητικοί με 145, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων.

Οι Φιλελεύθεροι χρειάζονται 172 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων (σε σύνολο 343) για να έχουν την πλειοψηφία, κάτι που θα τους επέτρεπε να κυβερνήσουν χωρίς υποστήριξη από ένα μικρότερο κόμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ