Κι όμως το κίνημα #MeToo «ενοχοποιεί» ακόμα και τη χειραψία στους εργασιακούς χώρους και την ταυτίζει μα σεξουαλική παρενόχληση.
Όπως αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun», η Κέιτ Πάλμερ, αναπληρώτρια διευθύντρια συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού «Peninsula», οι εργοδότες θα μπορούσαν να απαγορεύσουν κάθε μορφή σωματικής επαφής, ακόμα και τη χειραψία, για να αποφευχθεί η σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση.
Η ίδια εξηγεί ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo έχει αναγκάσει τους εργοδότες να σκεφτούν την εφαρμογή πιο αυστηρών κανόνων στους εργασιακούς χώρους ακόμα και να απαγορευτεί η χειραψία, που πολλές φορές γίνεται με νόημα.
Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς δεν θέλουν καμία σωματική επαφή στην εργασία
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τρεις στους τέσσερις Βρετανούς επιθυμούν την απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής στο χώρο εργασίας, βάση μίας πρόσφατης έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα δύο χιλιάδων ενηλίκων.
Εκτός από την χειραψία στον εργασιακό χώρο, η Κέιτ Πάλμερ αναφέρει πως το χέρι στην πλάτη ενός εργαζόμενου ή μια αγκαλιά όταν είναι αναστατωμένος, μπορεί να είναι κάτι «πολύ προσωπικό» και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους επαφές.
Οπότε, ακόμα και η χειραψία θα μπορούσε να απαγορευτεί στα γραφεία προκειμένου να είναι ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με το τι θεωρούμε ή όχι σεξουαλική παρενόχληση.