Σύμμαχος σε πολλές υποθέσεις αποδεικνύεται πως είναι η τεχνολογία. Αυτή τη φορά, το Tik Tok βοήθησε στην επανένωση δίδυμων κοριτσιών στη Γεωργία, που χωρίστηκαν όταν δόθηκαν παρανόμως για υιοθεσία.
Οι δίδυμες αδελφές, Άνο Σαρτάνια και Τάκο Κβίτια, ζούσαν σε δύο διαφορετικές πόλεις της Γεωργίας, αγνοώντας η μία την ύπαρξη της άλλης. Τυχαία, όμως, γνωρίστηκαν με αφορμή ένα βίντεο στο TikTok και αποδείχθηκε πως πρόκειται για δίδυμες αδελφές που δόθηκαν παρανόμως για υιοθεσία.
Μεγάλωσαν σε διαφορετικές πόλεις της Γεωργίας
Η μία μεγάλωσε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, και η άλλη στη Μινγκρέλια, που βρίσκεται κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».
Δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μέχρι τα 19 τους χρόνια, παρόλο που κάποια στιγμή, όταν ήταν και οι δύο 11 ετών, συμμετείχαν στον ίδιο διαγωνισμό χορού!
Το 2021 όμως έγινε η ανατροπή, χάρη στο TikTok. Ένας φίλος της Άνο έστειλε στην κοπέλα, που τώρα είναι 21 ετών, ένα βίντεο από την πλατφόρμα του συγκεκριμένου μέσου που την έδειχνε να έχει μπλε μαλλιά. Ο φίλος της έστειλε το βίντεο ρωτώντας την γιατί αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της και τότε εκείνη του είπε ότι δεν απεικονίζεται αυτή στο εν λόγω κλιπ, αλλά κάποια που της μοιάζει αρκετά...
Ξεκίνησε να την αναζητά λόγω της ομοιότητάς τους
Το περιστατικό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο για την Άνο, η οποία παραξενεύτηκε με την τόσο μεγάλη ομοιότητα που είχε με την άγνωστη κοπέλα. Έτσι, ξεκίνησε να την αναζητά, αρχικά στο TikTok και στη συνέχεια στο Facebook.
Τότε στάθηκε τυχερή, καθώς ένας φίλος της Τάκο είδε το post και έφερε σε επαφή τις δύο κοπέλες. Οι αδελφές συναντήθηκαν στο σταθμό του μετρό Rustaveli, στο κέντρο της Τιφλίδας, και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους!
Γιατί χωρίστηκαν οι δίδυμες αδελφές
Οι δύο κοπέλες γεννήθηκαν στις 20 Ιουνίου 2002 στο Κίρτσκι της Γεωργίας, όμως το τραγικό συμβάν που συνέβη στη μητέρα τους έμελλε να τους καθορίσει τη ζωή. Η μητέρα τους έπεσε σε κώμα και ο πατέρας τους, Γκόχα Γκαχάρια, αποφάσισε να δώσει τα βρέφη για υιοθεσία, καθώς το ζευγάρι είχε ήδη άλλα τρία παιδιά.
Τα νεογέννητα κορίτσια υιοθετήθηκαν από δύο διαφορετικές οικογένειες, με παράνομες διαδικασίες.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η πρακτική των παράνομων υιοθεσιών συνέβαινε για χρόνια στη Γεωργία με τη συμμετοχή γιατρών, δικαστών και συμβολαιογράφων στα κυκλώματα που διευκόλυναν αυτού του είδους τις πράξεις.
Μάλιστα, η πρώτη υπόθεση που έγινε γνωστή αφορούσε την παράνομη υιοθεσία ενός αγοριού και οι Αρχές τη διερεύνησαν το 1981. Η θετή μητέρα του είχε αποκαλύψει ότι το είχε αποκτήσει έναντι αμοιβής από γυναικολόγο σε νοσοκομείο της γεωργιανής πρωτεύουσας, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.