Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε μετά από αισθητική επέμβαση στην Τουρκία περιέγραψε μιλώντας στην MailOnline μία μητέρα 4 παιδιών από τη Βρετανία.
Η Σάρα Πλατ, από το Μπρίτζεντ της Νότιας Ουαλίας, υποστηρίζει ότι υπέφερε από πόνους που την έκαναν να «θέλει να πεθάνει» και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με ψύχωση, αφού ένας Τούρκος χειρουργός επιχείρησε να της αφαιρέσει το χαλαρό δέρμα από την κοιλιά, καθώς και να της κάνει ανόρθωση στήθους και τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
Μιλώντας στην MailOnline, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη που μηνύει τον χειρουργό της και περιγράφει με λεπτομέρειες της περιπέτεια της υγείας της.
Σε δραματική κατάσταση μετά την αισθητική επέμβαση από Τούρκο χειρούργο -Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες
Η Πλατ πέταξε για πρώτη φορά στην Τουρκία το 2021 για να μειώσει το μέγεθος του στομάχου της, αφού υπέστη ενδομητρίωση πέμπτου σταδίου και υποβλήθηκε σε θεραπεία με στεροειδή. Μετά την επέμβαση έχασε 76 κιλά, αλλά μετά το χειρουργείο το δέρμα της χαλάρωσε με αποτέλεσμα να προκαλούνται πληγές, δυσάρεστη οσμή και συνεχείς μολύνσεις του δέρματος.
Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να κάνει αφαίρεση του περίσσιου χαλαρού δέρματος ιδιωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε να μεταβεί στην Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2023 όπου μία τέτοια επέμβαση θα της κόστιζε 15.000 βρετανικές λίρες σε σχέση με 33.000 σε ιδιωτική μονάδα της χώρας της, όπως ισχυρίστηκε. Η κατάληξη ωστόσο ήταν δραματική.
«Δεν θέλω να συμβεί αυτό σε άλλο άτομο. Αυτός είναι ο λόγος που το πάω μέχρι τέλους. Θέλω επίσης να δείξω στον Τούρκο χειρουργό ότι δεν μπορούν να ξεφεύγουν. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που η ζωή τους έχει αλλάξει εντελώς προς το χειρότερο. Έμεινα με τρεις μέρες ζωής. Κάθε βράδυ υποφέρω με εφιάλτες. Έχω ακραίο PTSD», είπε μιλώντας στην MailOnline τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κινηθεί νομικά.
Περιγράφοντας πόσο επώδυνο είναι για την ίδια ακόμα και ένα άγγιγμα είπε: «Αν κάποιος αγγίξει το στομάχι μου αμέσως, μπορεί να νιώσω πόνο και αυτός θα είναι μαζί μου για πάντα».


Η Πλατ δηλώσε ότι ήταν «αφελής» και «απελπισμένη» για την επέμβαση. Υποστήριξε ότι αφού αφαιρέθηκε το χαλαρό δέρμα έμεινε να «σαπίζει» από τον πόνο σε ένα σκοτεινό ξενοδοχείο, με καφέ υγρό να αναβλύζει από το σώμα της και ένα κομμάτι λίπους να έχει μείνει στη μέση του στήθους της.
Η δεύτερη επέμβαση με... τοπική αναισθησία
Εννέα μέρες αργότερα, ο ίδιος Τούρκος χειρουργός αποφάσισε να κάνει μια άλλη επέμβαση, «για να διορθώσει το χάλι του», όπως είπε, κάνοντας χρήση μόνο τοπικού αναισθητικού ενώ της έβγαζε ένα «μεγάλο κομμάτι» λίπους και δέρματος. Στη συνέχεια μάλιστα χρησιμοποίησε ένα «εργαλείο καύσης».
Στη συνέχεια η Πλατ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και Πέρασε οκτώ εβδομάδες στο Ουαλικό Κέντρο Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής και έκτοτε έχει κάνει 10 διορθωτικές επεμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μοσχεύματος δέρματος στο στομάχι της.
Η μητέρα, που υποστήριξε ότι έκανε έρευνα πριν το χειρουργείο, κινείται πλέον νομικά εναντίον του χειρουργού και ελπίζει να του αφαιρεθεί η άδεια. «Πραγματικά εμπιστεύτηκα αυτόν τον άνθρωπο και κόντεψε να με σκοτώσει», είπε.
Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας θα πρέπει να εξεταστεί από Τούρκους γιατρούς και όσο και αν η επιστροφή της στην Τουρκία την τρομάζει τόνισε ότι «ξέρω ότι πρέπει να το κάνω γιατί δεν μπορώ να τους αφήσω να κερδίσουν». «Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο. Προσπαθώ να μιλήσω ενάντια στους κακούς χειρουργούς στην Τουρκία», είπε.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, 28 Βρετανοί έχουν πεθάνει μετά από αισθητική επέμβαση στην Τουρκία από το 2019.