Βραβεύτηκε το καλύτερο τυρί για το 2019 -Τύπου «μπλε», ωριμασμένο σε σπηλιά, τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Βραβεύτηκε το καλύτερο τυρί για το 2019 -Τύπου «μπλε», ωριμασμένο σε σπηλιά, τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα [εικόνες]

μπλε τυρί
To βραβευμένο τυρί, φωτογραφία instagram.com/roguecreamery
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δόθηκαν και φέτος τα βραβεία για το καλύτερο τυρί του κόσμου. Γευσιγνώστες ψήφισαν ανάμεσα σε 3.804 τυριά από όλο τον κόσμο και κατέληξαν ότι το καλύτερο, είναι ένα μπλε τυρί από τις ΗΠΑ.

Το καλύτερο τυρί στον κόσμο για το 2019, παράγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ, λέγεται Rogue River Blue και ωριμάζει μέσα σε σπηλιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθιερωμένα βραβεία τυριού εδώ και 32 χρόνια

Το μπλε τυρί του τυροκομείου Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται ετησίως, εδώ και 32 χρόνια.

Το συγκεκριμένο τυρί αναδείχτηκε κορυφαίο μεταξύ 3804 τυριών από 42 χώρες όπως αναφέρει ο  Independent. Oσων ααφορά στα τυριά που έφτασαν στη «βραχεία λίστα», δηλαδή στα 15 καλύτερα, αυτά ήταν από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

πωλητες τυριού
Το μπλε τυρί του τυροκομείου Rogue Creamery απέσπασε το βραβείο στα World Cheese Awards, που διοργανώνονται ετησίως, εδώ και 32 χρόνια
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού από το τυροκομείο των ΗΠΑ έχει μία αυστηρή διαδικασία ωρίμανσης σύμφωνα με τους παραγωγούς. Γίνεται μέσα σε σπηλιές, όπου το τυρί παραμένει επί 9 με 11 μήνες. Στη συνέχεια, τυλίγεται σε αμπελόφυλλα τα οποία προηγουμένως έχουν βυθιστεί σε λικέρ από αχλάδι, ώστε να πάρει μία ελαφριά μυρωδιά φρούτου στην επίγευση.

«Ενα τυρί-γευστικό πάρτι»

Όσον αφορά την τιμή του καλύτερου τυριού στον κόσμο, το Rogue River Blue πωλείται προς 75 δολάρια τα 560 γραμμάρια και προς 235 δολάρια το «κεφάλι», το οποίο έχει βάρος 2 κιλά και 300 γραμμάρια. Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής περιέγραψε το Rogue River Blue ως ένα «γευστικό πάρτι», επαινώντας τις «διαφορετικές τάσεις, την ισορροπία, τις γλυκές και πικάντικες νότες του».

μπλε τυρί
Η παραγωγή του οργανικού αυτού τυριού από το τυροκομείο των ΗΠΑ έχει μία αυστηρή διαδικασία ωρίμανσης σύμφωνα με τους παραγωγούς. Γίνεται μέσα σε σπηλιές, όπου το τυρί παραμένει επί 9 με 11 μήνες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερο βραβείο τυριού, για μία Ιταλική παρμεζάνα

Τη δεύτερη θέση απέσπασε το Nazionale del Parmigiano Reggiano, μία ιταλική παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Η τρίτη θέση πήγε στην Ισπανία, σε έναν τυρί από πρόβειο γάλα.

κεφαλια παρμεζάνα
Δευτερο βραβείο για μία Ιταλική παρμεζάνα, φωτογραφία facebook.com/nazparmreg
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυρί ΗΠΑ τυροκομείο ωρίμανση βραβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ