Τα πρώτα πλάνα ύστερα από την σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου κατέγραψε δημοσιογράφος.
Σε πολιτικό σοκ βρίσκεται από χθες η Τουρκία μετά την σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και βασικού πολιτικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ρεπόρτερ του T24 Video, Μπαρίς Γιαρκαντάς, μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες του κρατούμενου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο βίντεο, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του, σημείωσε ο Τούρκος ρεπόρτερ.
Ο Ιμάμογλου την στιγμή που βγαίνει από το δικαστήριο
Ο Ιμάμογλου βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για «διαφθορά» και «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε χθες το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
«Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, (επτά) ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της μητροπολιτικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κατηγορούνται για βοήθεια τρομοκρατικής οργάνωσης, με συμμετοχή σε αυτήν», τόνισε ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα.
Παράλληλα τόνισε ότι η όποια σύνδεση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εν εξελίξει νομικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της σύλληψης Ιμάμογλου, ισοδυναμεί με αυθάδεια. Ο Τουντς ανέφερε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου στα τουρκικά δικαστήρια, τα οποία είναι ανεξάρτητα. Πρόσθεσε ότι οι δρόμοι δεν είναι το μέρος για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης, λέγοντας ότι η χρήση λέξεων όπως «πραξικόπημα» για τον χαρακτηρισμό νομικών διαδικασιών είναι εσφαλμένη και επικίνδυνη.
Στο βίντεο, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης φαίνεται να βγαίνει από το δικαστήριο και να χαιρετά το πλήθος, φανερά αμήχανος, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσει την ψυχραιμία του.