Αυτός είναι ο μακελάρης της Σουηδίας -«Μοναχικός, δεν συμπαθούσε τους ανθρώπους» - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο μακελάρης της Σουηδίας -«Μοναχικός, δεν συμπαθούσε τους ανθρώπους»

Αυτός είναι ο μακελάρης της Σουηδίας
Αυτός είναι ο μακελάρης της Σουηδίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ένοπλος πίσω από το μακελειό σε σχολείο στη Σουηδία κατονομάστηκε από τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ως ο 35χρονος Ρίκαρντ Άντερσον.

Αφού σκότωσε 10 ανθρώπους σε ένα μακελειό στο σχολείο Ρισμπεργκσκά στο Όρεμπρο, η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

Ο «μοναχικός» δράστης του μακελειού στη Σουηδία

Ο Άντερσον περιγράφεται από τους συγγενείς του ως «μοναχικός» που «δεν φαίνεται να συμπαθεί τους ανθρώπους», ανέφερε το σουηδικό πρακτορείο Aftonbladet. Έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας, είχε άδεια για πολλά κυνηγετικά όπλα και είχε επανειλημμένα αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία, πρόσθεσε το πρακτορείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη, η αστυνομία έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς στο Όρεμπρο, μια πόλη 200 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης, στις 12:33 τοπική ώρα, πριν ανταλλάξει σφαίρες με τον ύποπτο, καθώς τρομοκρατημένοι μαθητές έτρεχαν να καλυφθούν στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη κατονομάσει επίσημα τον δολοφόνο, αλλά μια αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε το όνομα στο Reuters την Τετάρτη.

Ο ένοπλος φόρεσε πράσινη στρατιωτική ενδυμασία σε μια σχολική τουαλέτα προτού πραγματοποιήσει το μακελειό, κρατώντας τρία όπλα και ένα μαχαίρι, ανέφερε η Aftonbladet.

Πέντε άνθρωποι -τρεις άνδρες και δύο γυναίκες- παρέμεναν σε «σοβαρή» κατάσταση σε νοσοκομεία μετά τους πυροβολισμούς στο σχολείο Ρισμπεργκσκά από το πρωί της Τετάρτης, δήλωσαν αξιωματούχοι της υγείας.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τα κίνητρα της επίθεσης, σε μια χώρα όπου οι πυροβολισμοί σε σχολεία είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν του αρέσουν οι άνθρωποι»

Η ημερήσια ταμπλόιντ Aftonbladet, επικαλούμενη συγγενείς του ύποπτου δράστη, ανέφερε πως διατηρούσε ελάχιστες επαφές με την οικογένειά του για χρόνια.

Μετά το σχολείο ζούσε μια ζωή απομόνωσης, ανέφερε το δημοσίευμα. «Είναι πραγματικά ένας μοναχικός άνθρωπος», δήλωσε ένας συγγενής του. «Παλιά είχε έναν φίλο με τον οποίο έκανε πολλή παρέα, αλλά όχι πια. Θέλει να είναι μόνος του. Δεν φαίνεται να του αρέσουν οι άνθρωποι».

Το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο δράστης είχε άδεια κυνηγιού, όπως πολλοί στη Σουηδία, και χρησιμοποίησε κυνηγετικό όπλο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουηδία μακελειό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ