Sobrino de Botín: Αυτό είναι το παλαιότερο ρεστοράν στον κόσμο -Σερβίρει αδιάκοπα από το 1725 [εικόνες] - iefimerida.gr

Sobrino de Botín: Αυτό είναι το παλαιότερο ρεστοράν στον κόσμο -Σερβίρει αδιάκοπα από το 1725 [εικόνες]

Ο φούρνος του δεν έσβησε ούτε στιγμή ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου
Ο φούρνος του δεν έσβησε ούτε στιγμή ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά πιάτα που απολαμβάνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα συνταγών ηλικίας αιώνων που πέρασαν από γενιά σε γενιά. Υπάρχει ωστόσο ένα μέρος στην Ισπανία όπου μπορούμε να απολαύσουμε παραδοσιακά πιάτα στην ίδια τοποθεσία που σερβίρει πελάτες εδώ και σχεδόν τριακόσια χρόνια: το Sobrino de Botín στη Μαδρίτη θεωρείται από το Guiness World Records ως το παλαιότερο ρεστοράν στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι μόνον εξυπηρετεί αδιαλείπτως από τον 18ο αιώνα, αλλά ο φούρνος του δεν έσβησε ούτε στιγμή στη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου , αλλά και της πρόσφατης πανδημίας. Επιπλέον, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται είναι ακόμη πιο παλιό: ανάγεται στο 1590. Σήμερα, καταλαμβάνει τέσσερις ορόφους και η πρόσβαση είναι εφικτή από μια ξύλινη πόρτα. Το προσωπικό του ανέρχεται σε 70 άτομα και μπορεί να καθίσει σε τραπέζια μέχρι και 200 λάτρεις της καλής κουζίνας.

H ιστορία του παλαιότερου ρεστοράν στον κόσμο

Άνοιξε με την επωνυμία Casa Botín το 1725 από έναν Γάλλο σεφ ονόματι Jean Botin. Μιας και αυτός και η γυναίκα του δεν είχαν παιδιά, το ρεστοράν κληρονόμησε ένας από τους ανιψιούς του το 1753. Τότε πήρε την επωνυμία Sobrino de Botín (Ανιψιός του Μποτίν), την οποία διατήρησε έως σήμερα. Άλλαξε χέρια ακόμη μια φορά, όταν το απέκτησε τον προηγούμενο αιώνα η οικογένεια González η οποία το λειτουργεί έως τις μέρες μας. Είναι γνωστό για το ότι σερβίρει γευστική κουζίνα της Καστίλης, ιδιαιτέρως το διάσημο παγκοσμίως ψητό χοιρινό του με πατάτες και jamón.

Μέσα στο Sobrino de Botín στη Μαδρίτη / Φωτογραφία: Instagram
Μέσα στο Sobrino de Botín στη Μαδρίτη / Φωτογραφία: Instagram

Με ιστορία τόσων χρόνων, στάθηκε μάρτυρας σε πάμπολλα ιστορικά γεγονότα και πολλοί διάσημοι διαβήκαν την πόρτα του. Ο Γκόγια δούλεψε στην κουζίνα του πριν γίνει ζωγράφος. Τον προηγούμενο αιώνα, ο Έρνεστ Χεμινγουέι το επισκεπτόταν συχνά και το αναφέρει και στο μυθιστόρημά του τού 1926 «Κι ο Ήλιος Ανατέλλει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Botín -όπως το λένε οι ντόπιοι- είναι πλέον σημείο αναφοράς στη Μαδρίτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρεστοράν εστιατόριο Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ