Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed: Είναι «τεράστιος loser», να χαμηλώσει άμεσα τα επιτόκια - iefimerida.gr

Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed: Είναι «τεράστιος loser», να χαμηλώσει άμεσα τα επιτόκια

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά με υποτιμητικούς όρους για τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά με υποτιμητικούς όρους για τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ/Εικόνες: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για αρχηγό κράτους κατά του κεντρικού τραπεζίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ «στόλισε» τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, χαρακτηρίζοντάς τον «τεράστιο loser», καθώς η ένταση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Τζερόμ Πάουελ ήδη ανησυχεί τις αγορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί να υπάρξει ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ της οικονομίας αν ο "κ. Κύριος αργοπορημένος", αυτός ο τεράστιος loser, δεν χαμηλώσει τα επιτόκια ΑΜΕΣΩΣ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.

Γιατί ο Τραμπ ζητά μείωση επιτοκίων

Αν και η επίθεση στον Τζερόμ Πάουελ με ιδιαίτερα υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς τραβά όλη την προσοχή, το μήνυμα της ανάρτησης του Αμερικανού προέδρου αφορά την άμεση μείωση των επιτοκίων καθώς, όπως υποστηρίζει, πρακτικά στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Τραμπ γράφει:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«'Προληπτικές περικοπές' στα επιτόκια ζητούνται από πολλούς. Με το ενεργειακό κόστος να έχει μειωθεί, τις τιμές των τροφίμων (συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής των αυγών του Μπάιντεν!) να είναι σημαντικά χαμηλότερες και τα περισσότερα άλλα 'πράγματα' να πέφτουν, ουσιαστικά δεν υπάρχει πληθωρισμός. Με αυτά τα κόστη να έχουν τόσο ωραία πτωτική τάση, ακριβώς αυτό που προέβλεψα ότι θα έκαναν, δεν μπορεί να υπάρξει σχεδόν πληθωρισμός, αλλά μπορεί να υπάρξει ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ της οικονομίας εκτός εάν ο κ. Πολύ Αργά, ένας τεράστιος loser, μειώσει τα επιτόκια ΤΩΡΑ. Η Ευρώπη τα έχει ήδη «χαμηλώσει» επτά φορές. Ο Πάουελ ήταν πάντα «της αργοπορίας», εκτός από την περίοδο των εκλογών, όταν μείωσε για να βοηθήσει τον κοιμισμένο Τζο Μπάιντεν, αργότερα την Κάμαλα, να εκλεγούν. Πώς πήγε αυτό;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ