Αντιδράσεις για το τελεσίγραφο Βανς από Λονδίνο και Παρίσι: «Η Ουκρανία αποφασίζει για το μέλλον της» - iefimerida.gr

Αντιδράσεις για το τελεσίγραφο Βανς από Λονδίνο και Παρίσι: «Η Ουκρανία αποφασίζει για το μέλλον της»

Στα σύνορα με Μεξικό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς
O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σεβασμός της «εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ο ευρωπαϊκός της προσανατολισμός είναι πολύ ισχυρά αιτήματα των Ευρωπαίων».

Αυτό απάντησε σήμερα η γαλλική προεδρία, μετά τo τελεσίγραφο του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς για «εδαφικές ανταλλαγές» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Καθώς Γάλλοι, Βρετανοί και Γερμανοί συναντώνται με Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, «ο στόχος παραμένει η οικοδόμηση μιας κοινής προσέγγισης που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν οι ΗΠΑ στους Ρώσους», τόνισε το Ελιζέ.

Από την Αγκρα της Ινδίας ο Βανς δήλωσε σήμερα ότι Μόσχα και Κίεβο πρέπει να επιτύχουν συμφωνία, διαφορετικά η Ουάσινγκτον θα σταματήσει τις προσπάθειες για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

Από βρετανικής πλευράς, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε πως εναπόκειται «στην Ουκρανία να αποφασίσει για το μέλλον της». «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να τεθεί ένα μόνιμο τέλος στον πόλεμο. Νομίζω ότι αυτό θέλουμε όλοι. Στο τέλος, εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει για το μέλλον της», είπε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ