Στην Ουάσιγκτον βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά με αφορμή την εκδήλωση βράβευσης ηγετικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και του θεάματος της ΜΚΟ, Atlantic Council.
«Απολαμβάνω τη στιγμή με τη σύζυγό μου και την επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Pfizer στη χθεσινοβραδινή απονομή βραβείων σε διακεκριμένους ηγέτες του Atlantic Council. Είμαι ευτυχής που καταφέραμε να είμαστε μαζί από κοντά, καθώς αποδέχτηκα αυτό το βραβείο εκ μέρους των στοχοπροσηλωμένων συναδέλφων μας ανά τον κόσμο» έγραψε ο Αλμπέρτ Μπουρλά σε ανάρτησή του στο Twitter.
Πλάι στην ανάρτηση, ανέβασε μια φωτογραφία του μαζί με τη σύζυγό του στην εκδήλωση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου παρέλαβε βραβείο μαζί με δεκάδες άλλους, μεταξύ αυτών την Ντούα Λίπα, αλλά και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Η βράβευση του Αλμπέρτ Μπουρλά
Ο CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά τιμήθηκε με το διακεκριμένης ηγετικής ικανότητες στον τομέα των επιχειρήσεων από την αμερικανική ΜΚΟ Atlantic Council.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στην Pfizer, αλλά και εκείνους σε Γερμανία (BioNTech), Βέλγιο, όπου η εταιρεία έχει μονάδα παραγωγής και αλλού.
Εκείνο όμως που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η αναφορά του σε όσα μας έχει προσφέρει η πανδημία, πέραν εκείνων φυσικά που μας στερεί όλους αυτούς τους μήνες.
«Η πανδημία μας έμαθε πως μπορούμε να πετύχουμε υπέροχα πράγματα όταν ενωνόμαστε μπροστά σε έναν κοινό σκοπό» είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπέρτ Μπουρλά. Ο CEO της Pfizer επανέλαβε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ούτε με γεωγραφικά κριτήρια, ούτε με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση ή τις πολιτικές προτιμήσεις. Αυτό το τελευταίο μάλιστα είναι, όπως είπε, «ένα λάθος που κάνουμε συχνά, ειδικά σε αυτή τη χώρα», αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
«Ο ένας εβραίος από την Ελλάδα, ο άλλος μουσουλμάνος από την Τουρκία»
Ο Αλμπέρ Μπουρλά, όμως, συνέχισε, λέγοντας: «Σκεφτείτε αυτό, ο ένας εβραίος από την Ελλάδα που μετανάστευσε στην Αμερική, ο άλλος, ένας μουσουλμάνος από την Τουρκία που μετανάστευσε στην Γερμανία. Κάποιοι ίσως το θεωρήσουν αυτό μια αταίριαστη συνύπαρξη, εγώ το θεωρώ μια πολύ καλή δύναμη».
Ο CEO της Pfizer αναφερόταν φυσικά στον εαυτό του και τον συνεταίρο του της BioNTech, αναφορικά με την ανάπτυξη του εμβολίου, τον τουρκικής καταγωγής, καθηγητή Ουγκούρ Σαχίν (και τη σύζυγό του Εζλέμ Τουρέτσι) που πρότειναν και κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν την mRNA τεχνολογία έναντι του κορωνοϊού.