Αλλάζει ο τρόπος που πίνουμε κρασί -Η βιομηχανία ελπίζει ότι οι νέες τάσεις θα τη βοηθήσουν να επιβιώσει - iefimerida.gr

Αλλάζει ο τρόπος που πίνουμε κρασί -Η βιομηχανία ελπίζει ότι οι νέες τάσεις θα τη βοηθήσουν να επιβιώσει

Φωτογραφία Unsplash
Φωτογραφία Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού βρίσκεται σε σταθερή πτώση τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει αναγκάσει τη βιομηχανία του κρασιού να προσαρμοστεί.

Τα βιολογικά και πορτοκαλί κρασιά (ένας τύπος λευκού κρασιού που παράγεται αν ακολουθήσουμε τη διαδικασία που εφαρμόζεται στα κόκκινα, δηλαδή με παρατεταμένη διαβροχή των θρυμματισμένων φλοιών των σταφυλιών και των σπόρων), οι μη αλκοολούχες επιλογές και οι υψηλής ποιότητας εκλεκτές σοδειές καταγράφουν αυξημένη ζήτηση, καθώς η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την υγεία και ο πληθωρισμός επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες.

Όπως γράφει το CNBC, η παγκόσμια παραγωγή κρασιού εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά περίπου 2% πέρυσι, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση για την Παραγωγή Κρασιού 2024 της Διεθνούς Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Σύμφωνα με τον οργανισμό του κλάδου, η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την πτώση -ιδιαίτερα στη Γαλλία, όπου η παραγωγή μειώθηκε τόσο πολύ που περιγράφηκε ως «σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την παγκόσμια προσφορά κρασιού».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρασί αλκοόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ