Η Αίγυπτος διαψεύδει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι-Τραμπ για την Λωρίδα της Γάζας - iefimerida.gr

Η Αίγυπτος διαψεύδει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Σίσι-Τραμπ για την Λωρίδα της Γάζας

χαλασματα γαζα
Γαζα / apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αίγυπτος διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του προέδρου Αμπντάλ Φατάχ αλ-Σίσι και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υψηλόβαθμη πηγή αρνείται τις αναφορές στον Τύπο που κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σίσι και του Τραμπ», ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία Ενημέρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε το Σάββατο την ιδέα να καταρτιστεί ένα σχέδιο με στόχο την «εκκαθάριση» της Λωρίδας της Γάζας, που έχει καταστραφεί από 15 μήνες πολέμου.

Δήλωσε ότι θέλει να στείλει τους κατοίκους του παλαιστινιακού εδάφους προς την Αίγυπτο και την Ιορδανία για να επιτευχθεί ειρήνη, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον αραβικό κόσμο.

Ο Τραμπ συνέκρινε τη Λωρίδα της Γάζας με «εργοτάξιο καταστροφής»

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέκρινε τη Λωρίδα της Γάζας με «εργοτάξιο καταστροφής» και δήλωσε ότι έχει ήδη συζητήσει την κατάσταση με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, προσθέτοντας ότι θα έκανε το ίδιο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο προχθές, Κυριακή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον ή το Κάιρο για επικοινωνία των δύο ηγετών, ενώ μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τραμπ και του Σίσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ