Η μοντέρνα Σταχτοπούτα - iefimerida.gr

Η μοντέρνα Σταχτοπούτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απελευθερωμένη, μορφωμένη, δυνατή!

H Claudia Josef, δημοσιογράφος ειδικευμένη στα θέματα της βρετανικής μοναρχίας και βιογράφος της νύφης θα μας μιλήσει για τον βασιλικό γάμο.

«Η Κέιτ Μίντλετον είναι μια γυναίκα δυνατή, που έχει μεγαλώσει σε μια ενωμένη οικογένεια. Η πρώτη που ανεβαίνει στον θρόνο και είναι απόφοιτος πανεπιστημίου, η πρώτη που φτάνει στον γάμο χωρίς να είναι παρθένα. Ιδανική για έναν άντρα σαν τον Γουίλλιαμ που έχει περάσει πολλά. Κάποιες φορές τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα και το συγκεκριμένο θα έχει μάλλον ευτυχισμένο τέλος».

Η Claudia Josef, royal watcher, δηλαδή βασιλικός παρατηρητής για τα μίντια και συγγραφέας της βιογραφίας με τίτλο «Κέιτ, η νέα πριγκίπισσα» είναι αισιόδοξη.

«Ο Γουίλλιαμ και η Κέιτ είναι πολύ διαφορετικοί απ’ τον Κάρολο και την Νταϊάνα και μπορεί να ζήσουν ευτυχισμένοι μαζί. Η βρετανική μοναρχία χάρη στον γάμο τους μπορεί να βγει δυναμωμένη ή εντελώς διαφορετική».

Τι τύπος γυναίκας είναι η Κέιτ Μίντλετον;

Είναι ένα κορίτσι παραδοσιακό, από μια ζεστή και σταθερή οικογένεια. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα στοιχεία που τράβηξαν τον Γουίλλιαμ είναι η συναισθηματική σιγουριά της ίδιας και της οικογένειάς της, πράγμα που είχε λείψει από τον Γουίλλιαμ στην παιδική του ηλικία.

Ο Γουίλλιαμ φαίνεται πολύ ισορροπημένος, παρ’ ότι έχει περάσει πολλά. Οι αμοιβαίες προδοσίες των γονιών του, το διαζύγιο, ο θάνατος της μητέρας του, ο γάμος κατόπιν του Κάρολου με την Καμίλα! Πώς τα κατάφερε;

Προσπάθησε, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι, να συνεχίσει τη ζωή του. Αυτές οι τραγωδίες έφεραν τη βασιλική οικογένεια κοντά στους κοινούς θνητούς. Ο Γουίλλιαμ είναι ένας μοντέρνος πρίγκιπας. Δεν είναι καθόλου σαν τον πατέρα του, που έχει ένα στόλο από υπηρέτες για όλα. Ζούσαν με την Κέιτ σε ένα εξοχικό σπιτάκι στην Ουαλία ενώ υπηρετούσε στη RAF, σαν ένα οποιοδήποτε νέο ζευγάρι. Μαγείρευαν, πήγαιναν σινεμά η στο pub.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά χωρισμένων γονιών έχουν πιθανότητες χωρισμού! Βλέπετε να κρατάει ο γάμος;

Νομίζω ότι θα πετύχει. Δεν είναι τυχαίο ότι της χάρισε το δαχτυλίδι των αρραβώνων της Νταϊάνα. Ένας πονεμένος κύκλος που πρέπει να κλείσει! Εξάλλου, έχουν πολύ περισσότερα κοινά από ό,τι φαίνεται. Μπορεί οι γονείς της Κέιτ να ανήκουν στη μεσαία τάξη αλλά έγιναν πολύ πλούσιοι από την επιχείρηση on line catering για πάρτι. Όποτε η Κέιτ σπούδασε στα καλυτέρα σχολεία της Βρετανίας. Έχουν τα ίδια γούστα. Αγαπούν τα σπορ και τη φύση. Είναι εξωστρεφείς και καυστικοί. Είναι συνομήλικοι και είναι μαζί τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν έχουν τίποτε κοινό με τον Κάρολο και την Νταϊάνα.

Μπορεί η Κέιτ να γίνει σαν την Νταϊάνα, ένα αστέρι των μίντια;

Τα μίντια λατρεύουν την Κέιτ. Νομίζω ότι θα γίνει σταρ με τον δικό της τρόπο.

Τι σημαίνει το γεγονός ότι προέρχεται από μια οικογένεια ανθρακωρύχων;

Ότι τα πράγματα αλλάζουν. Η μητέρα της δούλευε στην British Αirways. Αλλά κατάγεται από γενιές ανθρακωρύχων, από την επαρχία του Ντάραμ, που δούλευαν 15 ώρες μέσα στα σκοτάδια χωρίς δικαιώματα, άδειες, ασφάλιση. Ήταν πια καιρός να ανέβει στο θρόνο ένας από αυτούς.

Τι είδους βασίλισσα θα γίνει;

Η πρώτη που έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, η πρώτη που έκανε επίδειξη μόδας με σέξι φόρεμα, η πρώτη που δεν είναι παρθένα!

Μήπως η Καμίλα θα δει στην Κέιτ, άλλη μια γυναίκα να της παίρνει τη «θέση» μετά από τόσο δρόμο που έκανε για να την αποκτήσει;

Δεν νομίζω. Γνωρίζονται χρόνια, τρώνε μαζί, και η Καμίλα της δίνει καλές συμβουλές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις πριν λίγες μέρες δέχτηκε να γνωρίσει τους γονείς της Κέιτ! Μήπως βλέπει σ’ αυτήν το φάντασμα της Νταϊάνα;

Κάθε άλλο. Νομίζω ότι θεωρεί την Κέιτ σωστή για τον Γουίλλιαμ!

Φαίνεται μάλλον ότι η βασιλική οικογένεια θα καταφέρει να κάνει έναν παραμυθένιο γάμο που θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Και πότε με το καλό οι διάδοχοι;

Ναι, όχι γιατί ο κόσμος πιστεύει στα παραμύθια αλλά γιατί θέλει να πιστεύει στον έρωτα. Όσο για τους διαδόχους του 28χρονου ζευγαριού, νομίζω ότι δεν θα περιμένουμε και πολύ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ