Αν εξαιρέσουμε τα γλυκά, η κουζίνα μάς δίνει απεριόριστες δυνατότητες πειραματισμού στα υπόλοιπα πιάτα. Η μαγειρική μπορεί να γίνει ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να αυτοσχεδιάσουμε με τα υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι.
Κάποιες φορές είναι λογικό αυτοί οι συνδυασμοί να μην πετυχαίνουν. Πολλές άλλες συνταγές όμως που «πειράχτηκαν», απογειώθηκαν. Και οι δοκιμές και οι προσθαφαιρέσεις κατέληξαν γίνουν σπεσιαλιτέ.
Η συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου με φακές και κοτόπουλο, συνδυάζει αυτά τα δύο υλικά που αρέσουν σχεδόν σε όλους. Είναι βέβαια δύο πιάτα που απολαμβάνουμε είτε ξεχωριστά, ως κυρίως είτε μαζί σε κάποια σαλάτα. Με αυτή τη συνταγή όμως η οποία είναι ό,τι πρέπει για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, τα δύο υλικά παντρεύονται και δημιουργούν ένα νόστιμο πιάτο, που γεμίζει ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες.
Δείτε τη συνταγή στο Bovary.gr