Η καραντίνα, πέρα από το γεγονός ότι μάς προστάτευσε από την μετάδοση του κορωνοϊού, μάς μετέτρεψε σε μικρούς σεφ και ανέδειξε χαρίσματα στην μαγειρική, που δεν γνωρίζαμε καν ότι διαθέτουμε.
Τα κοινωνικά δίκτυα κυριολεκτικά κατακλύστηκαν από πιάτα ευφάνταστα και πιο απλά, γκουρμέ και πιο ρουστίκ, φαγητό της μαμάς και παράτολμες προσπάθειες με πειράματα που είχαν αμφίβολο αποτέλεσμα. Η ουσία βέβαια είναι ότι η ίδια η μαγειρική, βοήθησε πολύ κάποιους να βρουν μια διέξοδο.
Εκτός από το ψωμί, το bababa bread και τα τα γλυκά, μεγάλο βάρος δόθηκε και στις πίτες. Ανοιγμα φύλλου, ισορροπημένη γέμιση, σωστό ψήσιμο και άμεση κατανάλωση. Οι παραδοσιακές πίτες μοσχομύρισαν το σπίτι και κάποιες, λίγο διαφορετικές κέρδισαν τις εντυπώσεις. Αν θέλετε να πειραματιστείτε φτιάχνοντας μια πίτα, επιλέξτε αυτή την απίστευτα γευστική και πανέμορφη τυρόπιτα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Αφράτη, με το κανταίφι να θρυμματίζεται στο στόμα και να αναδεικνύει τη γεύση των τυριών...
Δείτε τη συνταγή στο Bovary.gr