Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ένα τρόφιμο που πρέπει όλοι να βάλουμε στο τραπέζι μας, αν θέλουμε να ζήσουμε μέχρι τα 100 χρόνια. Τονίζουν, ότι, φυσικά, δεν κάνει θαύματα από μόνη της, αλλά βοηθάει.
Η διατροφή παίζει θεμελιώδη ρόλο στη μακροζωία και τη γενική μας ευεξία. Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής μας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού μας, προλαμβάνει τις χρόνιες παθήσεις και προωθεί μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.
Μια από τις πιο συνιστώμενες δίαιτες είναι η μεσογειακή διατροφή, γνωστή για την προτεραιότητα που δίνει στα φρέσκα τρόφιμα, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το ελαιόλαδο και τα ψάρια.
Χάρη σε όλα αυτά τα συστατικά, η διατροφή αυτή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, υγιεινά λίπη και βασικές βιταμίνες, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, στη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου και στον έλεγχο του βάρους.
Έτσι, υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο και να απολαύσουμε μια πλήρη και δραστήρια ζωή, αφού έχουμε στο πιάτο μας ένα από τα κλειδιά για να κρατήσουμε μακριά κάποιες ασθένειες που, όπως γνωρίζουμε, σχετίζονται άμεσα με το τι τρώμε.