Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της κατανάλωσης τόνου σε κονσέρβα είναι ότι αυτός ο τρόπος συντήρησης επιτρέπει τη διατήρηση των περισσότερων ιδιοτήτων του τόνου, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων ουσιών.
«Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες τεχνικές συντήρησης και, στην περίπτωση των ψαριών, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μικροβίων σχεδόν στο ελάχιστο», επισημαίνει στο ισπανικό Telva η διατροφολόγος Paloma Quintana.
Η κονσέρβα τόνου είναι πολύ δημοφιλής- ακόμα και ανάμεσα στους σταρ του Χόλιγουντ- για διάφορους λόγους: είναι μια γρήγορη, βολική λύση για ένα γεύμα, αλλά είναι επίσης ένα τρόφιμο που συνιστάται ιδιαίτερα και από τους διατροφολόγους.
«Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που μπορεί να καταναλωθεί γρήγορα και εύκολα, οπουδήποτε. Και δεδομένου του ρυθμού ζωής στη σημερινή κοινωνία, είναι σημαντικό να έχουμε επιλογές που μας διευκολύνουν στην κατανάλωση πρωτεΐνης», λέει η Paloma Quintana.
Διαβάστε πότε και πώς να τρώτε τόνο και ποιες κονσέρβες να επιλέγετε στο Bovary.gr.