Μιλώντας για γαλλικά γλυκά, οι περισσότεροι θα σκέφτονταν το μιλφέιγ ή τα μακαρόν -μία εξίσου διάσημη γαλλική συνταγή, ωστόσο, είναι η τάρτα μήλου Ταρτ Τατέν, η οποία έχει μια απίστευτη ιστορία.
H δημιουργία της χρονολογείται πίσω στο 1888, όταν δύο Γαλλίδες αδελφές, η Καρολίνα και η Στεφανί Τατέν ζούσαν στο Lamotte-Beuvron, μια μικρή αγροτική πόλη στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία και ήταν ιδιοκτήτριες ενός ξενοδοχείου που ονομαζόταν Hotel Tatin.
Η μεγαλύτερη αδερφή, ήταν πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά δεν φημιζόταν για την ευφυία της. Σπεσιαλιτέ της ήταν μια τάρτα μήλου, με τραγανή ζύμη και καραμελωμένα μήλα που έλιωνε στο στόμα. Ένα μεσημέρι έβαλε την τάρτα της στο φούρνο με λάθος τρόπο και έγραψε ακούσια ένα νέο κεφάλαιο στην γαλλική γαστρονομία. Το πώς έφτασε, όμως, αυτή η τάρτα να γίνει τόσο διάσημη είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού ο ιδιοκτήτης του φημισμένου εστιατορίου Maxim's επιστράτευσε μέχρι και κατάσκοπο για να πάρει τη συνταγή της.
Δείτε την απίθανη ιστορία και τη συνταγή της Ταρτ Τατέν στο Bovary.gr