Στην Ιταλία λένε: «Το ριζότο το περιμένεις. Δεν σε περιμένει ποτέ»: μια φράση από τον πρόλογο στο νέο βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη «Risotti» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη αποκαλύπτει ένα από τα μεγάλα μυστικά της παρασκευής ενός σωστού ριζότου, την «υπομονή».
Το ρύζι θα πρέπει να βράσει σωστά και να χυλώσει όσο πρέπει χωρίς να είναι στεγνό. Ο Πάνος Ιωαννίδης από 1995 έχει δοκιμάσει άπειρες συνταγές για να καταλήξει ότι το ριζότο είναι μια κουλτούρα, μια φιλοσοφία. Ενα πιάτο με τεχνικές, κανόνες, διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά και ευλαβικά.
Δοκιμάστε να φτιάξετε Ριζότο Μιλανέζε και Ριζότο Γαμοπίλαφο: ο Πάνος Ιωαννίδης δείχνει την διαδικασία βήμα-βήμα.
Δείτε τις συνταγές στο Bovary.gr.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο