Αν υπάρχει ένα γλυκό που μπορεί να θεωρηθεί άξιος εκπρόσωπος ενός έρωτα, αυτό δεν είναι οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς ή τα σοκολατάκια.
Είναι το παρί μπρεστ (Paris-Brest). Ενα συγκλονιστικό γαλλικό γλυκό με πολύ ιστορία. Το παρί μπρεστ, το δημιούργησε για πρώτη φόρα ένας Γάλλος ζαχαροπλάστης σε μια περιοχή κοντά στο Παρίσι, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στην -διάσημη πλέον- ποδηλασία, που ήταν τότε στο ξεκίνημά της.
Το γλυκό δέχθηκε προσθήκες και βελτιώσεις για να φτάσει στην σημερινή του μορφή η οποία, είναι μεν στρογγυλή, δεν θυμίζει ωστόσο ρόδα. Μπορεί να γίνει σε διάφορες εκδοχές, όμως κρατάμε τη ζύμη, που είναι μια κλασική ζύμη για σού, την απαλή mousseline κρέμα και τα αμύγδαλα φιλέ. Αυτή την υπέροχη συνταγή δανειστήκαμε από την σελίδα του Έκτορα Μποτρίνι.
Διαβάστε πώς θα φτιάξετε το περίφημο παρί μπρεστ στο Bovary.gr