Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων είναι πολλές και τα εδέσματα που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερα.
Εκτός από τα κλασικά πιάτα, φτιάχνουμε στις γιορτές και το Χριστόψωμο. Πρόκειται για το καρβέλι ή την κουλούρα, που σύμφωνα με την παράδοση, το φτιάχνουμε 2-3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Η διαφορά με τα άλλα ψωμιά είναι ο πλούσιος στολισμός του με διάφορα κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμίδια». Το Χριστόψωμο συμβολίζει τη Γέννηση του Χριστού και δεν κόβεται με μαχαίρι αλλά με τα χέρια.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για το πιο αφράτο Χριστόψωμο που έχεις φάει ποτέ. Είναι η ιδανική συνταγή για να φτιάξεις φέτος.
Διαβάστε τη συνταγή για αφράτο Χριστόψωμο στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο