Η Ελλάδα και η Κύπρος διαθέτουν μια μεγάλη παράδοση σε πίτες. Ζεστές, αχνιστές από τον φούρνο, λαχταριστές, τραγανές ή αφράτες, με πλούσιο άρωμα και γεύση.
Παραλλαγές και συνταγές υπάρχουν πολλές που ικανοποιούν κάθε γούστο. Ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό, βρήκαμε μια συνταγή για «πίτες της Σάτζιης». Πρόκειται για παραδοσιακές κυπριακές πίτες με μέλι που ονομάζονται έτσι από το σκεύος που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή τους.
Σάτζιη είναι ένα μεταλλικό, κοίλο σκεύος ψησίματος, σαν θόλος, που μπαίνει πάνω στη φωτιά, όπου οι Κύπριες νοικοκυρές έψηναν τις πίτες τους. Είναι ιδανικές για να συνοδέψουν τον καφέ ή τσάι σαν γλυκό σνακ. Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, με λίγα υλικά που σίγουρα στο ντουλάπι σου.
Διαβάστε τη συνταγή για τις λαχταριστές πίτες στο Bovary.gr