Αν το καλοκαίρι ήταν ένα φαγητό αυτό θα ήταν χωρίς αμφιβολία το μπριάμ στον φούρνο.
Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής. Είναι μια κλασσική συνταγή που την τιμούν πολλές νοικοκυρές και μοσχοβολάει η κουζίνα από φουρνιστά λαχανικά με ντομάτα.
Μερικοί λατρεύουν να τρώνε το μπριάμ τους με φέτα και ψωμί και είμαστε σίγουροι πως σου έρχονται μνήμες από κάποια καλοκαίρια με την οικογένεια στο τραπέζι.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζεται στα φρέσκα λαχανικά. Η σεφ Ντίνα Νικολάου μάς δίνει την συνταγή της για γευστικό μπριάμ, που θέλει 40 λεπτά στον φούρνο για να ετοιμαστεί και 20 λεπτά προετοιμασίας.
Το καλοκαιρινό αυτό φαγητό με υλικά της εποχής, όπως μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πιπεριές και μυρωδάτη ντομάτα, μάς αρέσει πολύ!
Διαβάστε τη συνταγή για μπριάμ στο Bovary.gr