Πιθανότατα, στο άκουσμα της λέξης κουνουπίδι, η πρώτη εικόνα που σας έρχεται να είναι μια κατσαρόλα με το λαχανικό να βράζει αναδύοντας ένα άρωμα που σας προκαλεί μια κάποια δυσαρέσκεια.
Ισως, πάλι, να συνηθίζετε να το τρώτε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι και μην ξετρελαίνεστε με την γεύση του.
Αν κάποιο λαχανικό δεν σας αρέσει, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έτυχε να το δοκιμάσετε στη ζωή σας με λίγη νοστιμιά παραπάνω. Σε μια εκδοχή που θα αναδείκνυε περισσότερο την γεύση του.
Αν το κουνουπίδι συγκαταλέγεται στα λαχανικά που ανέκαθεν δεν σας κέρδιζαν με την γεύση και το άρωμά τους ήρθε η στιγμή να ξανασυστηθείτε μαζί του και να το απολαύσετε σε μια λαχταριστή εκδοχή που το θέλει σε ρόλο πικάντικης μπριζόλας. Το κουνουπίδι (ξερο)ψήνεται στον φούρνο με μπαχαρικά και γίνεται ένα μικρό αριστούργημα που μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Δείτε πώς να φτιάξετε steaks από κουνουπίδι στο Bovary.gr.