Συνταγή για πρέτζελ: Τα γερμανικά κουλούρια με χοντρό αλάτι, υπέροχη ζύμη και κρούστα -Συνοδεύουν τέλεια τη μπίρα σου - iefimerida.gr

Συνταγή για πρέτζελ: Τα γερμανικά κουλούρια με χοντρό αλάτι, υπέροχη ζύμη και κρούστα -Συνοδεύουν τέλεια τη μπίρα σου

Πρέτζελ
Θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γερμανικό πρέτζελ είναι ένα δημοφιλές αλμυρό αρτοσκεύασμα που παρασκευάζεται από ζύμη και έχει χαρακτηριστικό σχήμα κόμπου με τρεις τρύπες.

Το αντίπαλον δέος του δικού μας κουλουριού Θεσσαλονίκης είναι το γερμανικό πρέτζελ. Ενα ιδιαίτερο αλμυρό κουλούρι με λεία εξωτερική επιφάνεια κι ένα φανταστικό ζυμαράκι εσωτερικά. Αν κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό σας να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ιδιαίτερα κουλούρια που βρίσκουμε σε αφθονία στις γερμανικές πόλεις, τότε αυτή είναι η κατάλληλη εποχή. 

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιος έφτιαξε τα πρώτα πρέτζελ στη Γερμανία. Ωστόσο, τουλάχιστον όσον αφορά το σχήμα τους, λέγεται ότι έχει θρησκευτικό συμβολισμό αφού ο ιδιαίτερος ζυμαρένιος κόμπος που έχουν στη μέση, συμβολίζει τα χέρια μοναχού που σταυρώνονται για την προσευχή.

Διαβάστε τη συνταγή για τα γερμανικά πρέτζελ στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κουλούρι πρέτσελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ