Το σπιτικό ψωμί είναι πάντα το πιο νόστιμο και συνοδεύει τέλεια κάθε μας φαγητό.
Το ψωμί είναι η πρώτη μας επιλογή το πρωί, πάνω στο οποίο βάζουμε τη μαρμελάδα ή το μέλι, πρωταγωνιστεί στο μεσημεριανό, ενώ συνοδεύει άψογα τη βραδινή σαλάτα μας.
Τα τελευταία χρόνια οι επιλογές για ψωμί είναι πάρα πολλές. Ψωμί καλαμποκιού, ολικής, με χαρούπι, αλλά σαν το παραδοσιακό, χειροποίητο ψωμί της γιαγιάς δεν υπάρχει νοστιμότερο. Λαχταριστό και διαχρονικό, ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια και μας φέρνει δάκρυα στα μάτια.
Κάθε τόπος έχει τη δική του συνταγή για ψωμί. Εμείς δοκιμάσαμε την παραδοσιακή συνταγή της μιας γιαγιάς από τη Θεσσαλία, συγκεκριμένα από την Καρδίτσα, η οποία είναι πάρα πολύ νόστιμη και γίνεται εύκολα.
Δείτε τη συνταγή για το παραδοσιακό ψωμί της γιαγιάς στο Bovary.gr.