Η παραδοσιακή νησιώτικη συνταγή για κυκλαδίτικη δροσερή και άκρως ακαταμάχητη πίτα με καρπούζι είναι αρκετά εύκολη και θέλεις μόνο 5 λεπτά για να την προετοιμάσεις.
Η καρπουζόπιτα ή καρπουζένια είναι μια κατ’ εξοχήν νησιώτικη και περισσότερο Κυκλαδίτικη πίτα. Φολέγανδρος, Κίμωλος και Μήλος είναι τα νησιά που θα έχεις την δυνατότητα να την δοκιμάσεις σίγουρα! Η συνταγή είναι πανεύκολη. Θα χρειαστείς καρπούζι φυσικά, ελαιόλαδο, αλεύρι, σουσάμι, κανέλα, καρύδια και μέλι.
Ο γνωστός σεφ Γιώργος Τσούλης μάς δίνει την συνταγή της καρπουζόπιτας ή καρπουζένιας και εμείς έχουμε πάρει χαρτί και στυλό για να κρατήσουμε σημειώσεις. Το παραδοσιακό γλυκό με καρπούζι από τη Μήλο αξίζει να δοκιμάσεις να το φτιάξεις σπίτι σου. Είναι το γλυκό με την πιο καλοκαιρινή γεύση που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Διαβάστε τη συνταγή για την παραδοσιακή καρπουζόπιτα, στο Bovary.gr