Η μαγειρίτσα είναι το πρωταγωνιστικό πιάτο του πασχαλινού τραπεζιού.
Αυτή η «σύνθετη» σούπα με το βαρύ άρωμα και την πλούσια γεύση είναι συνδεδεμένη με τόσες αναμνήσεις και εικόνες, από τραπέζια γεμάτα αγαπημένα πρόσωπα, γέλια και ανταλλαγές ευχών.
Υπάρχουν άφθονες εκδοχές της μαγειρίτσας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δοκιμάζουν να την ετοιμάσουν χωρίς κρέας, με μανιτάρια και άλλες εναλλακτικές. Ωστόσο, μία είναι η παραδοσιακή συνταγή και είναι η καλύτερη -η μαγειρίτσα αυγολέμονο με μυρωδικά.
Για το εφετινό Πάσχα, ο executive chef του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», Αστέριος Κοστούδης, μας δίνει την απόλυτη συνταγή για λαχταριστή και μυρωδάτη μαγειρίτσα αυγολέμονο με άνηθο και μαρούλι και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει και τους πιο «δύσκολους»!
Δείτε την παραδοσιακή συνταγή για λαχταριστή μαγειρίτσα αυγολέμονο στο Bovary.gr