Το σύκο γίνεται τέλεια μαρμελάδα και συνδυάζεται ακόμη και με κρέας για τα επίσημα τραπέζια.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που βγαίνουν τα σύκα, τα οποία δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε με ευχαρίστηση, τα απογεύματα με παρέα.
Τα σύκα τα τρώμε σκέτα -πόσο νόστιμα είναι ειδικά όταν τα κόβεις κατευθείαν από το δέντρο-, τα φτιάχνουμε μαρμελάδα, ταιριάζουν πάνω από μια φέτα ψωμί με τυρί και μέλι, ενώ το ίδιο νόστιμα είναι όταν παντρεύονται με το κρέας.
Η Ντίνα Νικολάου μας δίνει τη συνταγή για παραδοσιακή μαρμελάδα. Ο χρόνος προετοιμασίας για την παραδοσιακή συνταγή είναι μόλις 15 λεπτά.
Διαβάστε τη συνταγή για μαρμελάδα σύκο στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο