Με το γιορτινό τραπέζι να στρώνεται σιγά-σιγά, ετοιμάζουμε πυρετωδώς τα διάφορα φαγητά που θα σερβίρουμε, με τη σαλάτα να έχει την τιμητική της -μεταξύ άλλων!
Αλλωστε, πριν το λαχταριστό φαγητό που θα έχουμε ετοιμάσει η δροσιστική σαλάτα ταιριάζει τέλεια. Μάλιστα, ένα από τα λαχανικά που επιλέγουμε πιο συχνά για τις σαλάτες μας είναι το μαρούλι, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε διάφορους συνδυασμούς στις σαλάτες μας.
Ωστόσο, είναι από εκείνα τα λαχανικά που χαλάνε εύκολα καθώς μαυρίζουν και δε διατηρούνται πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να πρέπει να το χρησιμοποιούμε άμεσα για κάποια σαλάτα, ώστε να μην το πετάξουμε, αλλά να το φάμε φρέσκο και τραγανό. Βέβαια, αυτό μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο.
Βρήκαμε ωστόσο όμως ένα πανέξυπνο κόλπο, το οποίο μας επιτρέπει να κρατάμε τα λαχανικά μας και κυρίως το ευαίσθητο μαρούλι, φρέσκα για περισσότερο καιρό, προκειμένου να τα χρησιμοποιούμε στη σαλάτα. Πρόκειται για έναν τρόπο αποθήκευσης, ο οποίος είναι αρκετά απλός.