Οι γαρίδες είναι μια από τα φαγητά που λατρεύουμε να τρώμε το καλοκαίρι.
Οι γαρίδες ανήκουν στα πιο δημοφιλή θαλασσινά λόγω της γεύσης, αλλά και των τρόπων με τους οποίους μπορεί κάποιος να τις καταναλώσει. Ψητές στη σχάρα, αν είναι αρκετά μεγάλες ή τηγανητές οι πιο μικρές σε καυτό λάδι, σε σαγανάκι, σε ριζότο ή σε σάλτσα για ζυμαρικά, οι γαρίδες ήταν και θα είναι πάντα εκλεκτός μεζές.
Η γαρίδα, κατεψυγμένη ή όχι, μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να την αγαπήσουμε. Είτε σου αρέσουν τα τηγανητά είτε τα πιάτα στον φούρνο, η γαρίδα μπορεί να σε καλύψει.
Όταν θέλουμε να την μαγειρέψουμε στο σπίτι όμως, η υπόθεση γίνεται λίγο πιο δύσκολη. Τα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, θέλουν καλό καθάρισμα και δεν είναι λίγοι από εμάς που δεν τα καταφέρνουν και πολύ σε αυτό. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης έχει τον τρόπο του και μάς αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του.