Όσοι προσέχουν τη διατροφή τους συνήθως αποφεύγουν εντελώς τη μακαρονάδα και δεν τρώνε σχεδόν ποτέ ζυμαρικά.
Ωστόσο, αυτό που οι διατροφολόγοι θέλουν πάντα να θυμόμαστε και να τηρούμε είναι ότι, δεν υπάρχει τίποτα απαγορευτικό και δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα από τη διατροφική πυραμίδα, ούτε τη μακαρονάδα. Το πιο σημαντικό είναι οι σωστές επιλογές και οι έξυπνοι συνδυασμοί.
Ως ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα σε κάθε μενού, όλοι γευσιγνώστες εκτιμούν ιδιαίτερα μια καλή μακαρονάδα, κάθε είδους. Παρόλα αυτά, πολλές φορές συναντάμε σε εστιατόρια μακαρονάδες που οι σεφ υπερφορτώνουν με υλικά πάσης φύσεως, πλούσια σε λιπαρά και αλάτι. Αποτελούν πραγματικές θερμιδικές «βόμβες».
Το μόνο όμως που πρέπει να κάνετε δεν είναι να διαγράψετε τη μακαρονάδα από το τραπέζι σας, αλλά να τις προσαρμόσετε ώστε να αποτελέσουν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το τραπέζι σας.
Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη μακαρονάδα σας πιο υγιεινή στο Bovary.gr.