Το καρότο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο λαχανικό. Τραγανό, τρώγεται σκέτο σαν σνακ, αλλά πάει υπέροχα μαγειρεμένο σε σούπες, ψητά, λαδερά κ.α.
Πόσες φορές, όμως, όταν πας να πιάσεις μερικά από τα καρότα που έχεις στο ψυγείο, είναι μαλακά, σαν μαραμένα; Υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα καρότα ώστε να μην μαλακώνουν και να μένουν για περισσότερο καιρό φρέσκα. Αν ακολουθήσεις κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες, τα καρότα θα παραμείνουν σκληρά και τραγανά έως και 4 εβδομάδες.
Το ψυγείο είναι το πιο δημοφιλές μέρος για να διατηρήσεις τα καρότα - όπως και τα περισσότερα λαχανικά. Τα καρότα μπορούν να μείνουν σκληρά και φρέσκα σαν να έχουν βγει μόλις από τον κήπο, μέχρι και έναν μήνα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να τα αφήσεις στο τελευταίο συρτάρι έως τότε. Τα καρότα έχουν τη συνήθεια να στεγνώνουν, αλλά αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με έναν εύκολο τρόπο.
Διαβάστε τον τρόπο για να αποθηκεύσετε τα καρότα για να μην μαλακώνουν, στο Bovary.gr