«Πισπιλίτα»: Η χορτόπιτα χωρίς φύλλο που φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο -Χορταστική και εύκολη, με απλά υλικά - iefimerida.gr

«Πισπιλίτα»: Η χορτόπιτα χωρίς φύλλο που φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο -Χορταστική και εύκολη, με απλά υλικά

πισπιλίτα
Πισπιλίτα/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή για παραδοσιακή καλαμποκόπιτα που στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας την ονομάζουν «Πισπιλίτα» θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Υπάρχει μια πίτα που σε κάθε περιοχή τη συναντάμε με άλλο όνομα. Πλαστός ή πλασταριά στην Ήπειρο, στους βλαχαρβανίτικους πληθυσμούς πισπιλίτα, στην Πιερία και τη Θεσσαλία μπατσαρό, αλλού πλατσάρο. Μπομπότα στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

Όπως και να την πείτε, η «Πισπιλίτα» φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο. Είναι πεντανόστιμη, λαδωμένη, χορταστική, με πλούσια γέμιση από αγριόχορτα, τσουκνίδες ή πράσα, αυγά και μπόλικο τυρί. Είναι μια πίτα που συνήθιζαν να τη φτιάχνουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, την περίοδο της κατοχής, καθώς χρειάζεσαι λίγα υλικά για να τη φτιάξεις.

Δείτε τη συνταγή για την πισπιλίτα στο Bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πίτα χωρίς φύλλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ