Πατάτες φούρνου Hasselback: Η σουηδική συνταγή για τις πατάτες που λιώνουν στο στόμα και μοιάζουν με ακορντεόν - iefimerida.gr

Πατάτες φούρνου Hasselback: Η σουηδική συνταγή για τις πατάτες που λιώνουν στο στόμα και μοιάζουν με ακορντεόν

Πατάτες φούρνου Hasselback: Η σουηδική συνταγή για τις πατάτες που λιώνουν στο στόμα
φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχεις ακούσει ποτέ για τις πατάτες Hasselback που είναι γνωστές και ως «πατάτες ακορντεόν»;

Αυτές οι ιδιαίτερες πατάτες φούρνου δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1953, σε εστιατόριο στην Στοκχόλμη που ονομάζεται Hasselbacken.

Το Hasselbacken, πρωτοάνοιξε ως ταβέρνα το 1700 σε λόφο της Στοκχόλμης, ο οποίος ήταν γεμάτος φουντουκιές. Στα Σουηδικά η λέξη hassel σημαίνει φουντουκιά και backen ο λόφος. 

Πρόκειται για μια σουηδική συνταγή με πρωταγωνίστρια την υπέροχη πατάτα φούρνου που τόσο πολύ αγαπάμε και είναι το τέλειο συνοδευτικό για το εορταστικό τραπέζι.

Δείτε στο Bovary.gr τη συνταγή για πατάτες φούρνου Hasselback:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατάτες συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ