Πάσχα χωρίς μοσχομυρωδάτα κουλούρια δε γίνεται! Τραγανά ή αφράτα, σίγουρα πεντανόστιμα, είναι συνδεδεμένα με οικογενειακά τραπέζια και ξένοιαστες στιγμές.
Κάθε Πάσχα, το σπίτι μυρίζει με τα φουρνιστά πασχαλινά κουλουράκια. Κάθε οικογένεια έχει τη δική της συνταγή που εμπιστεύεται κάθε χρόνο. Ωστόσο, αν νομίζατε ότι μόνο στην Ελλάδα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια, μάλλον ήρθε η στιγμή να μάθετε για την παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία, η οποία έχει ελληνικές ρίζες και χρονολογείται την εποχή των ελληνικών αποικιών στην περιοχή.
Τα σιτσιλιάνικα πασχαλινά κουλούρια λέγονται coddura ή cuddhura, με τη λέξη να προέρχεται από την αρχαιοελληνική, ζυμωτή “κουλούρα”, την οποία οι Αρχαίοι Έλληνες προσέφεραν ως δώρο στους θεούς. Μάλιστα, η παράδοση ήθελε τις νεαρές κοπέλες να δωρίζουν τα παροδοσιακά αυτά κουλούρια στους αγαπημένους τους την ημέρα της Ανάστασης. Είναι εύκολα και πεντανόστιμα και σίγουρα αξίζουν να τα δοκιμάσετε!
Δείτε τη συνταγή για τα πασχαλινά κουλούρια στο Bovary.gr.