O σεφ Τιμολέων Διαμαντής έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή (και τη νίκη του) στον διαγωνισμό μαγειρικής «ΜasterChef» που προβλήθηκε στο Star Channel το 2018 και έχει ένα μότο: «Το φαγητό πρέπει να το μοιραζόμαστε».
Η αγάπη του για την γαστρονομία τον παρακινεί σε πειραματισμούς και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram προτείνει συνταγές που σημειώνουν μεγάλη απήχηση. Τις ημέρες που «μένουμε σπίτι» μας προτρέπει να μπούμε στην κουζίνα και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στην μαγειρική φτιάχνοντας τα πιάτα που προτείνει.
Ο Τιμολέων Διαμαντής, σε πρόσφατη ανάρτησή του, μας έδειξε την πιο «οικονομική και εύκολη εκδοχή» νηστίστιμης μπουγάτσας. Ο σεφ την φτιάχνει έναν ξεχωριστό τρόπο γι’αυτό και την λέξη μπουγάτσα την έβαλε σε εισαγωγικά -προλαβαίνοντας όσους μπορεί να σχολιάσουν ότι έχει πολλές διαφορές από την παραδοσιακή συνταγή. Οπως σημειώνει ο Τιμολέων Διαμαντής, στην ουσία είναι σαν ένας (περίπου) χαλβάς μέσα σε φύλλα κρούστας.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της νηστίσιμης μπουγάτσας δια χειρός του MasterChef, στο Bovary.gr.