Αν αγαπάτε το ψωμί και ο αγαπημένος σας προορισμός είναι η Γαλλία (ή και τα δύο) τότε πιθανόν γνωρίζετε το όνομα Poilâne.
To Poilâne είναι ένα ταπεινό αρτοποιείο που άνοιξε το 1932 σε μια ήσυχη γωνιά στην γνωστή περιοχή του Παρισιού Saint-Germain-des-Prés. Εκεί, ο Pierre Poilâne δημιουργούσε λαχταριστά ψωμιά με παραδοσιακές τεχνικές και πωλούσε sourdough boule (διάσημα στρογγυλά ψωμιά που δουλεύονται όπως και οι μπαγκέτες) σε φτωχούς καλλιτέχνες με αντάλλαγμα ζωγραφιές από το ίδιο το ψωμί.
Σήμερα, το Poilâne διευθύνει η εγγονή του Pierre, Apollonia, η οποία κληρονόμησε την αυτοκρατορία του ψωμιού στην ηλικία των 18, όταν οι γονείς της πέθαναν σε ένα τραγικό ατύχημα. Από τότε η Apollonia, απόφοιτος του Χάρβαρντ, έφερε με επιτυχία το Poilâne στον 21ο αιώνα. Φέτος η Apollonia Poilâne κυκλοφόρησε το βιβλίο μαγειρικής της, Poilâne.
Διαβάστε ποιο είναι το μυστικό για τέλειο ζυμωτό ψωμί στο Bovary.gr