Καφετιέρα φίλτρου VS γαλλική πρέσα -Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξεις τον γαλλικό σου καφέ - iefimerida.gr

Καφετιέρα φίλτρου VS γαλλική πρέσα -Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξεις τον γαλλικό σου καφέ

Καφές φίλτρου σε γκρι ποτήρι
Γαλλική πρέσα ή απλή καφετιέρια; Φωτογραφία: Unsplash/nik-macmillan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καφές φίλτρου είναι ένα υπέροχο ρόφημα από κάθε άποψη.

Πρόκειται για ένα ρόφημα αρκετά εύκολο στην παρασκευή του, που έχει έναν τρόπο μοναδικό να αναδεικνύει τα αρώματα του καφέ. Ο καφές φίλτρου ή «γαλλικός», όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην Ελλάδα, έχει πιστούς οπαδούς. Αν και ο εσπρέσο είναι ο πλέον δημοφιλής καφές στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι λάτρες του καφέ που απολαμβάνουν και τον καφέ φίλτρου, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες στο σπίτι και στο γραφείο.

Οι καφετιέρες γαλλικού καφέ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην κλασσική με τη σταγόνα (drip coffee) και στην ατομική με την πίεση (french press). Συνήθως όταν θέλουμε να παρασκευάσουμε έναν καφέ φίλτρου διαλέγουμε ανάμεσα σε μία γαλλική πρέσα και σε μια απλή καφετιέρα. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μια ζεστή κούπα καφέ;

Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξετε γαλλικό καφέ στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφές καφετιέρα μέθοδος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ