Ο καφές φίλτρου είναι ένα υπέροχο ρόφημα από κάθε άποψη.
Πρόκειται για ένα ρόφημα αρκετά εύκολο στην παρασκευή του, που έχει έναν τρόπο μοναδικό να αναδεικνύει τα αρώματα του καφέ. Ο καφές φίλτρου ή «γαλλικός», όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε στην Ελλάδα, έχει πιστούς οπαδούς. Αν και ο εσπρέσο είναι ο πλέον δημοφιλής καφές στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι λάτρες του καφέ που απολαμβάνουν και τον καφέ φίλτρου, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες στο σπίτι και στο γραφείο.
Οι καφετιέρες γαλλικού καφέ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην κλασσική με τη σταγόνα (drip coffee) και στην ατομική με την πίεση (french press). Συνήθως όταν θέλουμε να παρασκευάσουμε έναν καφέ φίλτρου διαλέγουμε ανάμεσα σε μία γαλλική πρέσα και σε μια απλή καφετιέρα. Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μια ζεστή κούπα καφέ;
Διαβάστε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να φτιάξετε γαλλικό καφέ στο Bovary.gr