Τα air fryer έχει αναδειχθεί σε βασικό εργαλείο της κουζίνας και μπορεί και να αντικαταστήσει την ανάγκη για τους κλασικούς φούρνους για ορισμένους ανθρώπους. Προσφέρει ταχύτητα και καλύτερη ενεργειακή απόδοση στο μαγείρεμα, όπως και μεγαλύτερη ευκολία στο καθάρισμα, σε σχέση με τις συμβατικές επιλογές μαγειρέματος.
Οι επιλογές σε συνταγές είναι, επίσης, ανεξάντλητες. Είναι, ωστόσο, υγιεινός αυτός ο τρόπος μαγειρέματος;
Ο δρ. Σαουράμπ Σέτι, γαστρεντερολόγος με πτυχία από το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, εξηγεί σε πρόσφατο βίντεό του στο Instagram τους πιθανούς κινδύνους από το μαγείρεμα στο air fryer και τονίζει τι πρέπει να προσέχουμε.
Τα air fryer λειτουργούν δημιουργώντας μια λεπτή «ομίχλη» από σταγονίδια που κυκλοφορούν γύρω από τα τρόφιμα, παρουσία θερμού αέρα. Αυτή η μορφή μαγειρέματος χρησιμοποιεί λιγότερο ή καθόλου λάδι και είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον από τις συμβατικές μεθόδους τηγανίσματος.
Δείτε αν το μαγείρεμα στο air fryer είναι επικίνδυνο σύμφωνα με γιατρό του Χάρβαρντ στο Bovary.gr.