Το φθινόπωρο θέλει γλυκά λαχταριστά, ζεστά και μυρωδάτα, που πάνε τέλεια με τον ζεστό καφέ και την χουχουλιάρικη διάθεσή μας.
Τώρα ειδικά που είναι η εποχή πολλών φρούτων, είναι καλή ιδέα να φτιάξεις πεντανόστιμες τάρτες ε αυτά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα αχλάδια, που είναι γευστικά και πάνε υπέροχα στα γλυκά. Ψάχνοντας για πρωτότυπες συνταγές, βρήκαμε μια τάρτα αχλαδιού που έρχεται από τη Γαλλία.
Ονομάζεται «Tarte Bourdaloue» και προφέρεται «Ταρτ Μπουρνταλού». Πήρε το όνομά της από τον δρόμο που βρισκόταν ένα ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι, όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Αποτελείται από κομμάτια αχλαδιών, τοποθετημένα πάνω σε τραγανή ζύμη με κρέμα αμυγδάλου.
Δείτε τη λαχταριστή συνταγή της τάρτας αχλαδιού στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο