Λένε ότι είναι το δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Το χαρούπι.
Αρχικά αποτελούσε ζωοτροφή, όμως, στην πορεία εκτιμήθηκε δεόντως, ειδικά σε εποχές ανέχειας και πολέμων. Με θρεπτική αξία πολύ μεγάλη, θεωρείται μιας πρώτης τάξης τροφή. Πλούσιο κυρίως σε υδατάνθρακες αλλά και σε πρωτεΐνες, δίνει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια. Δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος (0,2-0,6%) και είναι πηγή φυτικών ινών.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Από γεύση, το χαρούπι μιμείται αυτή της σοκολάτας γι' αυτό άλλωστε και παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν ως φυσικό γλυκαντικό. Γίνεται αλεύρι αλλά και μέλι και ο συνδυασμός αυτών των δύο, μαζί και με άλλα υλικά μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. Αυτή η vegan συνταγή για το σνακ που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας, γίνεται εύκολα…
Δείτε τη συνταγή στο Bovary.gr