Το μαρούλι πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές σαλάτες και σίγουρα τα οφέλη του δεν περνούν απαρατήρητα.
Αποτελεί ένα από τα απαραίτητα λαχανικά στη μεσογειακή διατροφή.
Το μαρούλι συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία, κάτι που το καθιστά σύμμαχο για μια ισορροπημένη διατροφή.
Το κόκκινο μαρούλι προσθέτει ένα ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα στις σαλάτες μας που τόσο αγαπάμε το καλοκαίρι. Εκτός όμως από αυτό, το κόκκινο μαρούλι έχει να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο μαρούλι (lactuca sativa) περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό και προλαμβάνουν τη γήρανση, πολύ πιο αποτελεσματικά από το πράσινο μαρούλι.
Διαβάστε τα 9 πολύτιμα οφέλη του κόκκινου μαρουλιού, στο Bovary.gr