Γιατί το κόκκινο μαρούλι είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό -Τα 9 πολύτιμα οφέλη - iefimerida.gr

Γιατί το κόκκινο μαρούλι είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό -Τα 9 πολύτιμα οφέλη

Γυναίκα κλείνει το μάτι της και κρατάει μπολ με σαλάτα
Ενα λαχανικό με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μαρούλι πρωταγωνιστεί στις καλοκαιρινές σαλάτες και σίγουρα τα οφέλη του δεν περνούν απαρατήρητα.

Αποτελεί ένα από τα απαραίτητα λαχανικά στη μεσογειακή διατροφή. 

Το μαρούλι συγκεντρώνει πολλά θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία, κάτι που το καθιστά σύμμαχο για μια ισορροπημένη διατροφή.

Το κόκκινο μαρούλι προσθέτει ένα ιδιαίτερο και ζωντανό χρώμα στις σαλάτες μας που τόσο αγαπάμε το καλοκαίρι. Εκτός όμως από αυτό, το κόκκινο μαρούλι έχει να προσφέρει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με έρευνες, το κόκκινο μαρούλι (lactuca sativa) περιέχει υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες που επιδρούν με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό και προλαμβάνουν τη γήρανση, πολύ πιο αποτελεσματικά από το πράσινο μαρούλι.

Διαβάστε τα 9 πολύτιμα οφέλη του κόκκινου μαρουλιού, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαρούλι οφέλη λαχανικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ