Στην αρχή της οδού Βουκουρεστίου λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες το flangship store του διεθνούς οίκου μόδας Zeus+Δione, με κυρίαρχο υλικό το μάρμαρο, τις πτυχώσεις του όπως τις συναντάμε σε κίονες της αρχαιότητας και στα ρούχα της εταιρείας και φυσικά το φως. Η έννοια της ρευστότητας και του λευκού κυριαρχούν. Aισθάνεσαι ότι είσαι μέσα σε κοχύλι.
Μια μεγάλη επιφάνεια μάρμαρου με ελαφριές πτυχώσεις που μοιάζουν με κύμα φέρει τη διακριτική γραφή της φίρμας: Zeus + Διοne και από κάτω την γεωγραφική αναφορά βάσης της διεθνούς φίρμας, δηλαδή ΗELLAS. Ενα υπέροχο λευκό υφαντό φόρεμα βρίσκεται στην βιτρίνα που σου επιτρέπει να δεις στο βάθος μια σπειροειδή ανάπτυξη χώρου και ταυτόχρονα την ίδια την οδό Βουκουρεστίου, την Αθήνα, να αντανακλάται σε αυτήν.
Την στιγμή που η εταιρεία με σταθερή στρατηγική ανθίζει διεθνώς και κατακτά διαρκώς νέες αγορές, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο της κατάστημα, την έδρα της (flagship store). Τον σχεδιασμό ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Εn Route Architects. Στην πρόθεσή τους είναι όπως το ύφασμα κατορθώνει να αποτυπώνει την κίνηση και το φως, έτσι και ένας στατικός αρχιτεκτονικός χώρος να αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά.
Οδηγός ήταν οι πτυχώσεις και τα διπλώματα που είναι χαρακτηριστικά των δημιουργιών του οίκου. Αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, η καθαρότητα, η γεωμετρία, η απόρριψη κάθε περιττού, η δύναμη της γραμμής όπως τα συναντάμε και στους αρχαίους ναούς αλλά σε γλυπτά. Το πάτωμα έχει ροζ και λευκό μάρμαρο Αιγαίου, ενώ οι τοίχοι είναι λευκοί από ειδικό ξύλο, αλλά παραπέμπουν σε μάρμαρο με αλλεπάλληλες πτυχώσεις.
Ακόμα και οι γυάλινες επιφάνειες ακολουθούν το μοτίβο της πτύχωσης. Τα πάντα ρέουν μέσα στο μαγαζί. Τα υλικά, οι γραμμές, το φως. Μια μεγάλη καμπύλη ορίζει την μία άκρη του χώρου. Νιώθεις ότι περπατάς μέσα σε ένα πάνλευκο κοχύλι, μέσα σε έναν μικροσκοπικό ηλιόλουστο ναό της αρχαιότητας σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Το φως σε συναντά καθώς εξετάζεις τα ρούχα, τα σανδάλια, τις χαρακτηριστικές δερμάτινες τσάντες που φέρουν ως χαρακτηριστικά χρυσές κουκουβάγιες ή ακροκέραμα.
Τα πάντα παραπέμπουν στην Ελλάδα, χωρίς να το φωνάζουν. Την επικράτεια του λευκού και του γυαλιού στον χώρο διακόπτουν μόνο επιφάνειες ξανθού ανοιχτού ξύλου. Ενα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια είναι το μοναδικό σημείο χρώματος στον χώρο, πέρα φυσικά από τα χρώματα των ίδιων των δημιουργιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα σημεία αναφοράς και έμπνευσης για τον χώρο, συναντάμε την περίφημη φωτογραφία της Nelly’s με την γυμνή χορεύτρια Μόνα Πάεβα -πρώτη μπαλαρίνα της Opera Comique- στην Ακρόπολη το 1929. Επίσης τον Παρθενώνα, τον Ναό του Ολυμπίου Διός, τη Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και την Ωραία Κοιμωμένη του Χαλεπά.