Υπάρχουν παραδοσιακές συνταγές που σε κάνουν πάντα να νιώθεις ότι επιστρέφεις στο πατρικό σου σπίτι και υπάρχουν και τα καλαμαράκια του κουτιού με το σέλινο.
Μια συνταγή που παραδοσιακά τρώγεται την Σαρακοστή μιας και τα καλαμαράκια του κουτιού (δηλαδή αυτά που βρίσκονται σε κονσέρβα) είναι πιο προσβάσιμα αυτή την εποχή του χρόνου. Δεν έχουν την ίδια γεύση με τα κλασικά καλαμαράκια, είναι πιο μικρά, εντυπωσιακά μαλακά, βράζονται στο δικό τους μελάνι και διατηρούν αναλλοίωτη τη γεύση του φρέσκου καλαμαριού.
Αυτά λοιπόν τα καλαμαράκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε άπειρα πιάτα, συνδυάζονται φανταστικά με το σέλινο και το χλωρό κρεμμυδάκι. Την συνταγή πρωτοέφτιαξαν οι Ελληνίδες της επαρχίας για να χορτάσουν όλη την οικογένεια. Το σέλινο, οικονομικό και άφθονο, όταν βράζει, βγάζει μια εντυπωσιακή γλύκα. Προσθέτοντας στο τέλος τα καλαμαράκια, με λίγο ελαιόλαδο, οι μυρωδιές τραβούσαν στο σπίτι τα μικρά παιδιά όσο μακριά κι αν βρίσκονταν.
Δείτε την απίθανη νηστίσιμη συνταγή στο Bovary.gr