Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «μπαγκέτα» μπορείς σχεδόν να ακούσεις τον ήχο που κάνει καθώς κόβεται, τραγανή και φρέσκια, έτοιμη για το πρωινό γεύμα.
Αυτό το μακρύ και λεπτό ψωμί είναι συνδεδεμένο με την ιστορία και την κουλτούρα της Γαλλίας σε τέτοιο βαθμό, που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και κλισέ τουριστικά σύμβολά της.
Ποια είναι όμως η ιστορία της και πώς κατέληξε να σημαίνει τόσα πολλά για τους Γάλλους αλλά και να καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο; Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της γαλλικής μπαγκέτας, που εμπλέκουν από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη μέχρι τους εργάτες στις κατασκευές του μετρό του Παρισιού το 1898. Και αφού πάρεις μία ιδέα για το απίθανο ιστορικό background του ψωμιού, τι καλύτερο από το να το φτιάξεις στο σπίτι με μια πανεύκολη συνταγή!
Διάβασε την απίθανη ιστορία της μπαγκέτας αλλά και την εύκολη συνταγή στο Bovary.gr