Ο Έλληνας δημιουργός της πολυσυζητημένης τσάντας AirSwipeBag του οίκου Coperni, φτιαγμένης από 99% αέρα, μιλά για το ουράνιο υλικό της NASA, το πώς μεταφράζεται στη δική του τέχνη και τα προσεχή του σχέδια.
Καλλιτέχνης, ακαδημαϊκός, ερευνητής. Ο Ιωάννης Μιχαλούδης κινείται στο μεταίχμιο μεταξύ τέχνης και επιστήμης, ακολουθώντας τη δική του «μυθομεθοδολογία», όπως την αποκαλεί.
Αναζητώντας το μυθικό, που γοητεύει τους καλλιτέχνες αλλά και τη μεθοδολογία που θα καταστήσει μία ιδέα, απτή και υπαρκτή. Όπως η ιδέα του να δημιουργήσεις ένα τετράγωνο σύννεφο, που τον έφερε κοντά στη μελέτη της πυριτικής αερογέλης. Ένα υλικό με ουράνιο συμβολισμό, που βρίσκεται στο διάστημα και παγιδεύει την αστρόσκονη. Αυτό ήταν που αφύπνισε μέσα του την ιδέα να δημιουργήσει για πρώτη φορά «αερόπλαστα» έργα τέχνης.
Ο Ιωάννης Μιχαλούδης ή Μιχαλούς, όπως υπογράφει, παίζοντας με την έννοια της καλλιτεχνικής ευφυίας και ενίοτε τρέλας, έχει διανύσει έναν μεγάλο δρόμο είκοσι και πλέον ετών, δίνοντας κυριολεκτικά την υπόσταση του αιθέριου σε έργα τέχνης. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που μπορεί να δώσει τρισδιάστατη μορφή με καμπυλότητα σε αυτό το εξωτικό υλικό της NASA, που πρωτογνώρισε στο MIT. Υπήρξε, επίσης, ο πρώτος εν ζωή καλλιτέχνης, που παρουσίασε έργα του στο Κυκλαδικό μουσείο, στο πλαίσιο των εορτασμών των είκοσι χρόνων του. 11 κυκλαδικά ειδώλια με τη σφραγίδα του ουρανού.
Διαβάστε στο Bovary.gr τη συνέντευξη του Ιωάννη Μιχαλούδη