Τι θα λέγατε να φτιάξετε μια λαχταριστή κρύα σούπα;
Σε μια online έρευνα για δροσερές σούπες που μπορούμε να δοκιμάσουμε φέτος το καλοκαίρι, ανακαλύψαμε μια συνταγή που μας έρχεται από -πού αλλού;- τη Γαλλία. Η σούπα ακούει στο δύσκολο όνομα «Vichyssoise» (Βισισουάζ) και έχει προέλευση από το Vichy της Γαλλίας. Είναι κρεμώδης και φτιάχνεται με πράσο, κρεμμύδι και πατάτες. Τρώγεται κρύα το καλοκαίρι και ζεστή τον χειμώνα.
Αυτή η σούπα είναι σούπερ γευστική και σίγουρα θα την λατρέψεις. Είναι πολύ διάσημη στην Γαλλία και σερβίρεται κρύα το καλοκαίρι. Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 40 λεπτά. Κρύα ή ζεστή σε κάθε εποχή του χρόνου, η βισισουάζ είναι μια κλασική επιλογή νόστιμης και θρεπτικής σούπας.
Διαβάστε την συνταγή της κρύας σούπας Βισισουάζ στο Bovary.gr